Namnlöst-1.png

EN HELT NY BYGGNADSLÖSNING

Grunden till god lönsamhet är djur som mår bra och som därmed kan växa och producera på topp under lång tid. Följaktligen är det arbetet med helheten, som exempelvis djurkomfort, foder och hälsa som är nyckeln till att öka lönsamheten. Vi är därför mycket glada över att kunna presentera Britespan™ stallet – en helt ny innovativ byggnadslösning på den nordiska marknaden som skapar en naturlig levnadsmiljö för dina djur. Kort och gott – som ute fast inne. 

– Varde ljus, sa Britespans ingenjörer

Och visst blev det ljust! Även nyproducerade traditionella stallar tenderar att bli mörka, något som ingenjörerna på Britespan tagit fasta på när de utvecklat stallet. Ljusinsläppet följer dagsljuset, som är så viktigt för djurens hälsa och tillväxt. I dagens produktion ska korna bli dräktiga året om och ljuset spelar stor roll för en god fertilitet. Samtidigt fungerar taket som en skugga under sommaren och dämpar djurens värmestress. 

Britespan™ stallets unika duk, som inte på något sätt kan jämföras med en PVC duk, släpper in dagsljus och reflekterar bort värme. Sättet varpå duken är uppbyggd gör den otroligt stark, nattsömnen blir således god även när stormar ryter och snön yr. Genialiskt, eller hur?

– Vi går in och får lite frisk luft, 
sa lantbrukaren till stadsbon

Stallmiljön spelar en mycket viktig roll för både djur, människa och miljö. En god ventilation leder till en torrare miljö och mindre ammoniak i luften. Djur som vistas i alltför fuktig miljö̈ kan inte avge den fukt de behöver för sin temperaturreglering och hämmas därmed i både tillväxt och produktion. 

Naturlig ventilation används idag i många nybyggda stallar och det innebär att den varma stallluften dras ut genom taknocken och att frisk luft strömmar in genom öppningar i väggarna, vilket ger djuren ett bra luftombyte. Det är också ett driftssäkert system med låga driftskostnader. Så långt är det ingen skillnad på nyproducerade traditionella stallar och Britespan™ stallet. 

Men... de traditionella taken är byggda med en takfot, reglar och takplåt. Det gör att när den varma luften stiger för att dras ut genom taknocken stiger luften och vänder vid nästa regel och nästa och nästa... Resultatet blir att luften saktar in och luftombytet optimeras inte. Britespan™ stallets konstruktion har inga reglar eller takplåtar som stoppar luften och således kan luften arbeta mycket fortare för att sedan dras ut i nockens ventilationstrummor. Skillnaden känner du direkt när du går in i stallet. Vi vågar till och med lova att en stadsbo kliver in utan att rynka på näsan. 

Britespan PNG.png
DSC_7249.jpg
DSC_7403.jpg

Ljusinsläppet följer dagsljuset, som är så

viktigt för djurens hälsa och tillväxt.

DSC_8271.jpg
DSC_8234.jpg
DSC_8244.jpg

Konstruktionen varmgalvaniseras efter tillverkning för att förhindra rost, vilket ger den livslång korrisionsbeständighet.

Tack vare egen tillverkning, har Britespan

total kontroll från start till mål på allt som

du som kund tycker är viktigt.

Alla byggnader dimensioneras efter den specifika snö och vindlast som råder i ditt geografiska område. 

Resurs 10.png
DSC_8329.jpg
Resurs 12.png

Det kanadensiska företaget Britespan tillverkar och säljer ungefär 300 byggnader per år och intresset ökar stadigt. När det gäller kvalitén är det framförallt tre saker som får Britespan™ stallet att sticka ut. För det första: Britespan™ stallets konstruktion varmgalvaniseras efter tillverkning för att förhindra rost. På så sätt 

– Tryggt, sa kunden när HEN erbjöds 20 års garanti
 

skadas inte galvaniseringen. I de flesta stallbyggnader använder man galvaniserat material som man bearbetar, svetsar och slipar efteråt. Har man en gång bränt galvanseringen kommer man inte åt problemet efteråt och rosten kommer som ett brev på posten. För det andra har Britespan, tack vare egen tillverkning, total 

Resurs 11.png

kontroll från start till mål på allt som du som kund tycker är viktigt. Och för det tredje: Britespan™ stallet är gjort för att klara alla påfrestningar. Alla byggnader dimension- eras efter den specifika snö och vindlast som råder i ditt geografiska område. Vi lämnar dig med glädje 20 års garanti på Britespan™ stallet.

Resurs 4.png
A9Rh20lx5_i28px5_7p0-01.png
Resurs 5.png
A9R1yqh6vt_i28px1_7p0-01.png
Intresseanmälan
Resurs 6.png
doral-dairy-2.jpg
Mjölkkor

Mjölkkostall, kalvstall och kompostbäddsystem.

dcim100mediadji_0031.JPG.jpg
Köttdjur

Byggnader för köttdjur.

imgp0274.jpg
Foder & maskiner

Lagerbyggnader för gårdsutrustning, grovfoder och foderråvaror.