JO Brink dagarna hemsidan 940.png

Rubrik 1

Den 2-4 November 2021 är det  dags för det tredje J-O Brinkdagarna med två fullspäckade dagar med spännande föreläsningar och mingel i en fantastisk miljö på Hooks Herrgård. För de som är extra sugna på att mötas på tillställningar erbjuder vi er möjligheten att anlända redan på tisdagen för spa, mingel och god mat. Vi hälsar er alla varmt välkomna till Hooks Herrgård den 2-4 november för 2021 års upplaga av vårt stora seminarium J-O Brinkdagarna.

FÖRELÄSARE

Karl Burgi, klövverkare och grundare och ägare av Comfort Hoof Care Inc. i USA. Karl är en passionerad klövverkare och föreläsare inom funktionell klövverkning. Den funktionella klövverkningen går ut på att det finns tre starka punkter på varje klöv. Karl verkar enligt fem metodiska steg och har många bra verktyg och erfarenheter för att förbättra klövhälsa och öka produktion. Målet är att behålla kon längre i besättningen genom förebyggande åtgärder.

 

Föreläsningen handlar om att upptäcka bristande klövhälsa innan det är ett problem. Allt för att minska konsekvenserna längre fram. 

David M. Kohl, Ph.D. Professor Emeritus, Virginia Tech. Blacksburg, VA i USA. David har stor inblick i jordbruksindustrin genom omfattande resor, forskning och engagemang i lantbruksföretag. Han har rest nästan 10 miljoner mil, genomfört mer än 6 500 presentationer och publicerat mer än 2 250 artiklar i sin karriär. Davids visdom och engagemang inom alla nivåer i branschen ger ett unikt perspektiv på framtida trender.

 

Föreläsningen kommer att ta upp frågor om ekonomi och hur man navigerar rätt i en föränderlig omvärld. Föreläsningen kommer att ske digitalt i realtid.

Evgenij Telezhenko, AgrD, forskare vid Institutionen för biosystem och teknologi (SLU Alnarp) och har lång erfarenhet av forskning om olika golvsystem för nötkreatur, klövhälsa, beteende och djurvälfärd. Han bedriver nu världsledande forskning om klövarnas biomekanik med hjälp av en laboratoriemodell av en nötkreaturfot, som simulerar belastning och sen- och muskeldragningar hos levande kor. Studierna kommer att ge kunskapsunderlag för effektivare klövverkning samt bättre förståelse för effekter av olika golv.

 

Föreläsningen kommer att belysa hur nötkreatursklövar är uppbyggda och fungerar, samt hur miljö- och skötselfaktorer påverkar klövar.

Aage Villumsen, TopAgro Aage Villumsen är utbildad vid Asmildkloster Agricultural School i Viborg och har under de senaste 32 åren drivit TopAgro. Han har en lång erfarenhet av arbete på gårdar, både som anställd och egen gård. 1990 lanserade han Keenan foderblandare i Danmark och sex år senare etablerade han Keenan i USA. Under de senaste tio åren har Aage fokuserat på rådgivning både i och utanför Danmark. Bland annat för First Farm i Slovakien. Idag är Aage rådgivare i Ukraina på Kischenzi. 

 

Djurens hälsa och foderutnyttjande har alltid varit Aages främsta fokus och det är också föreläsningens ämne.

PROGRAM
Program J-O Brinkdagarna 2021_edited_edited.jpg

PRIS OCH ANMÄLAN
Sista anmälningsdag är 31 augusti, begränsat antal platser!

Kostnad från 5 300 – 8 400 kr exkl. moms. (inklusive boende)  

Flera alternativ finns, läs mer om dem och anmäl dig genom att klicka på på knappen "Anmälan till J-O brinkdagarna" högst upp på sidan

Varmt välkommen! 

Resurs 2.png

Klicka på respektive märke för att läsa mer om tidigare evenemang.

sticker.png
Keenan dagarna.png