Kontakt

Adress:

Valinge Säm 2
432 97 Rolfstorp

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Vit Soundcloud Ikon
  • Vit YouTube Ikon

©2019 Therese Ivarsson J-O Brink Sweden AB

Martin Kavanagh

Martin Kavanagh är vår Irländska veterinär med mångårig erfarenhet från gårdar världen över. Martin hjälper oss att skapa balans i besättningarna och maximera produktion och vinst för kunden.

Internationella

kontakter

Flertalet gånger per år bokar vi våra internationella kontakter, kontakta Martina Schmidt Detlefsen för intresseanmälan på +46 70-313 26 38

Kundträffar

Vi anordnar flertalet kundträffar varje år med olika inriktning och teman.

Vartannat år anordnar vi också J-O Brink-dagarna.

Mässor

Varje år deltar vi i diverse mäss-sammanhang. Vi deltar alltid på Borgeby och Elmia. Sporadiskt besöker vi också andra mindre mässor.

Inbjudan kalvträff | 22 januari

Hälsa & tillväxt hos kalvar

PROGRAM:

09:45                 Fika med introduktion

10:00                 Rundvandring 

11:30                 Avfärd till Björkäng Vägkrog

12:00                 Gemensam lunch 

14:00                 Avslutning

 

Varmt välkomna till Kalvträff hos Magnus Karlsson. Med oss har vi vår irländska veterinär tillika hälsorådgivare- Martin Kavanagh

Översättning från engelska till svenska kommer att ske.

 

Diskussionsämnen som flaskhalsar och kostnader för tillväxt, pulvermjölk vs helmjölk, utfodringens och miljöns påverkan samt kostnader för dålig kalvhälsa och praktiska tips som hjälper dig att hålla tillväxt och hälsa på topp. Strategier kring nybyggnation av kalvstall och optimalt utnyttjande av befintliga stallar kan också komma på tal om gruppen är intresserad av det. Träffen är anpassad för såväl mjölkproducenter som köttproducenter då tillväxt är i fokus vilket främjar både mjölk och köttproduktion.

 

Magnus Karlsson mjölkar ca 480 kor och föder upp kalvarna i ett system med hyddor, pulvermjölk och kalvmix. Tjurkalvarna säljs vidare vid 2-3 v ålder. Alla djuren på gården fodras med fullfoder och man odlar vall, helsäd, majs och spannmål.

Kostnad: 700 kr (fika och lunch ingår)

 

Anmälan, som är bindande, sker till Tina på 070-313 2638.

Sista anmälningsdag Torsdag den 16 januari

 

Glöm inte penna och anteckningsblock 😊

Studieresa Irland | 3-5 mars

Nu packar vi väskan

Följ med J-O Brink på en spännande studieresa till Irland 3–5 mars 2020!

I samarbete med Gotlands nötköttsproducenter åker vi i väg till KEENAN’s hemland, -Irland.

 

På schemat står det studiebesök hos företag med köttproduktion och mjölkproduktion, en rundtur i KEENAN-fabriken samt lite turisttid i Dublin.

Resan passar alla som vill få nya infallsvinklar och förhoppningsvis en riktigt härlig upplevelse.  

 

Välkomna och häng med!

 

Kostnad:

Kostnad för resan (avdragsgill) 7500 ink moms, flyg från Arlanda ingår i priset samt transporter på Irland. Vi reserverar oss för eventuella höjda flygpriser.För enkelrum tillkommer en kostnad på 1282kr.

 

Anmälan:

Ring eller mejla in din anmälan, sista anmälningsdatum 31/1–2020. Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, först till kvarn!

 

Tel. 070-3132042 

marie@jobrink.se

Internationella kontakter

Martin Kavanagh

Martin Kavanagh har länge samarbetat med oss som hälsorådgivare, han är vår Irländska veterinär med mångårig erfarenhet från gårdar världen över. Martin hjälper oss att skapa balans i besättningarna och maximera produktion och vinst för kunden.

Gordie Jones

Utvecklare av bland annat Fair Oaks i USA. Veterinär på mjölkbesättningar, rådgivare, delägare i mjölkgård. Han är en karismatisk föreläsare med hela världen som arbetsplats. Bra mjölkproduktion handlar om mer än foderstater och sjukdomar, management och byggnader är avgörande. 

DSC_0856.jpg

Karl Burgi

Karl Burgi är en passionerad klövverkare samt föreläsare med många bra verktyg och erfarenheter för att förbättra klövhälsa, men också öka produktion. Målet är att behålla kon längre i besättningen. 

Karl har också utvecklat sina egna verkstolar som vi på J-O Brink säljer.

Kalender