Kommande event

J-O Brinkdagarna

07/11/2023
Image

J-O Brinkdagarna 2023

Ta ett välförtjänt avbrott i vardagen och delta i J-O Brinkdagarna – 2023 års höjdpunkt! Vi ser fram emot att få träffa dig, tillsammans med över 200 gäster i samma bransch som du, på Hooks Herrgård. Du kommer att lyssna till spännande föreläsare och lärorika föredrag, mingla, äta god mat och roa dig i en fantastisk miljö. 2023 firar J-O Brink Sweden AB dessutom 25 års jubileum och det vill vi såklart passa på att högtidlighålla! 

Priser & bokning

Våra fantastiska föreläsare

Dr. Temple Grandin, Professor husdjurvetenska, Colorado State University

Temple Grandin har blivit en av de främsta forskarna inom boskapshantering och slakterier. Temple driver också en framgångsrik konsultverksamhet inom både design av utrustning för boskapshantering och djurskydd. Utöver det är Temple en framstående författare och talare inom djurbeteende och autism. Dr. Temple Grandin har kallats ”den akademiska världens mest välkända autistiska forskare” och även ”Kvinnan som har en förmåga att tänka som en ko”.

År 2009 utsågs Temple till hedersdoktor vid Sveriges lantbruksuniversitet för sitt arbete för att främja djurens välfärd. År 2010 utnämnde Time 100, i en årlig lista över de 100 mest inflytelserika personerna i världen, henne i kategorin ”Hjältar”. Samma år var hon föremål för den Emmy- och Golden Globe-vinnande biografiska filmen Temple Grandin.

Har du inte sett filmen? Gör det så förstår du storheten i Temples arbete med att förbättra djurvälfärden och förståelsen för autism.

Lloyd och Daphne Holterman, Rosy-Lane Holsteins, LLC

​Lloyd och Daphne Holterman, tog examen från UW-Madison 1980 och 1981. Med hjälp av ny teknik och jordbruksmetoder har gården de driver förändrats enormt under åren. Det har tillkommit många stallar, anläggningar, traktorer, lastbilar och andra verktyg för att utveckla och fokusera på ko-komfort och kvalitetsfoder, allt med en lönsam och hållbar verksamhet i åtanke.

Rosy Lane har just nu 1600 mjölkande, mjölkar just nu 44 kg mjölk och försörjer 18 familjer. Gården har blommat ut till en viktig del av lokalsamhället, mejerisamhället och livet för de som arbetar här.

Under föreläsningen får du lyssna till vad de har lyckats och misslyckats med under åren, hur man håller det enkelt eller som Daphne säger ”Hands off the cows increases our margin”. Lloyd kommer prata mycket om hur viktig aveln är för hälsan. De kommer även prata generationsskifte.

Daniel Scothorn, Scothorn Nutrition

Daniel Scothorn har kandidatexamen och magisterexamen vid University of Saskatchewan. Han har jobbat vid Feed-Rite, Alberta, och Co-op Feeds i västra Kanada innan han, tillsammans med sin fru, Heather Angell, startade  företaget Scothorn Nutrition – ett företag som erbjuder oberoende foderrådgivning. 

Daniel har hjälpt många gårdar och organisationer i bland annat Dubai, Saudiarabien, Jordanien, Egypten, Vietnam och Kanada. Han också har arbetat som volontär med Farmers Helping Farmers genom att hjälpa små mjölkgårdar i Kenya att förbättra mjölkproduktionen och kohälsan.

Med energi, inspiration och glädje kommer Daniel tala om hur du kan maximera hemmaodlat, hur kan du kan öka kornas ts-intag med 1 kg ts, övergångsperioder, och olika sorters majs. Han kommer också berätta om sina erfarenheter från Dubai och värmestressade kor och dess inverkan på på FCE. 

Tina Thörner, Kartläsare och mental tränare 

Genom sina livserfarenheter och studier har Tina Thörner hjälpt sig själv och rallyteam till lysande framgångar. Hon är inte bara en kartläsare i världsklass, Tina Thörner har också ägnat många år att utbilda sig i NLP, KBT, projektledning, coachning, personlig utveckling, stress och friskvård, yoga, meditation, structogram, mindmaping, memory dynamics och speed reading.

Tina Thörner vill med sitt arbete skapa insikter liksom förstå innebörden av 100 procent ansvar, delaktighet utifrån ett naturligt inre driv och vikten av ordens och kommunikationens betydelse. För henne innebär ledarskap att ha kraft och klarsynthet att i förväg kunna se vilka resultat stora som små handlingar medför. Förändringar leder till ännu fler förändringar – utveckling leder till att det krävs ännu mer utveckling. Ska man vara konkurrenskraftig måste man ligga steget före.

Vi kommer guidas av en kartläsare i världsklass för att  ”skapa oanad växtkraft”.

PROGRAM

TISDAGEN DEN 7 NOVEMBER

15:00 Incheckning för gäster som bokat Guldpaket
15:00 Afternoon Tea i salongerna
17:00 Spa för de som vill
19:30 Trerättersmiddag inkl. dryck, kvällshäng med föreläsare och de andra deltagarna

ONSDAGEN DEN 8 NOVEMBER

08:30 Frukost för övernattande gäster 
09:30 Registrering & fika
10:00 Inledning med Jan-Ove Brink
10:15 Lloyd och Daphne Holterman, Rosy Lane
11:15 Bensträckare
11:45 Fortsättning Lloyd och Daphne
13:00 Lunchbuffé och tid för mingel
14:30 Frågestund med Lloyd och Daphne
15:15 Fika
16:00 Temple Grandin (webbföreläsning)
16:30 Frågestund med Temple
17:15 Avslut för dagen och incheckning för gäster som bokat Silverpaket
19:30 Trerättersmiddag inkl. dryck  
22:45-02:00 Liveband, dans och fest

TORSDAGEN DEN 9 NOVEMBER

07:00 Frukost för övernattande gäster
08:00 Tina Thörner
09:15 Bensträckare
09:30 Daniel Scothorn
10:30 Fika
11:00 Fortsättning Daniel
12:00 Bensträckare
12:15 Frågestund med Daniel
12:45 Jan-Ove Brink sammanfattar
13:00 Lunch