Kommande event

Ett smart drag, helt enkelt

TOPCOOL fläktar

Image

Minskar värmestressen på sommaren och luftfuktigheten på vintern.

Cyklonfläktar
designade för kor

För att undgå värmestress på kor gäller det att byta luften precis runt kroppen på dem. Därför är det viktigt att fläktarna håller luftströmmen utmed kons liggyta under en lång sträcka utan att studsa upp igen, det är vad TopCools Cyklon fläktar är designade för.

Varje cyklonfläkt har speciella avledare vid luftmynningen, vilket gör att luftflödet träffar kon med rätt hastighet och samtidigt behåller samma kapacitet även på längre avstånd.

I filmen ser du hur luftströmmen hålls utmed liggytan under mer än 25 meter utan att vända uppåt.

Image

Visste du att TopCool fläktar gör nytta även på vintern?

Fläktarna ger lägre luftfuktighet och minskar barriären mellan kall uteluft och temperaturen i kostallet. En smart investering för välmående kor och bra snurr på produktionen.

TopCool cyklonfläktar

Sänk onödiga kostnader samtidigt som dina mjölkor når sin fulla potential. Cyklon-fläkten är designad för att erbjuda den bästa miljön för din besättning. Till skillnad från vanliga stallfläktar ”bryter” cykolnfläkten barriären där tung kall luft möter den lättare varma luften i naturligt ventilerade i mjölkstallar.

Fläktarna minskar värmestress under varma dagar och ger enhetlig temperatur med lägre luftfuktighet under kallare dagar. Värmestress gör att mjölkproduktionen sjunker och så även mjölkens fett- och proteinhalt. Djur som vistas i fuktig stallmiljö̈ kan inte avge den fukt de behöver för sin temperaturreglering och hämmas därmed i både tillväxt och produktion.

Hög luftfuktighet är främst ett problem som uppstår i länder med minusgrader utomhus. Under vintersäsongen vid låg hastighet av avskiktar den innovativa fläkten luften inne i ladugården.

Olika konfigurationer finns tillgängliga. Stallfläkten kan antingen användas med jetström i en riktning eller så kan du omdirigera den i två riktningar genom att vända på bottendeflektorns monteringsfäste och sätta fläkten horisontellt.

Vi använder endast delar gjorda av icke-korrosiva material för att säkerställa att de är lämpliga att använda under de svåraste jordbruksförhållandena.

Krångligt med montering? Lugn vi hjälper dig!

Vi har ett nära samarbete med Feed System, ett företag specialiserat på service och montering av våra produkter.

Lägre kostnader
Cyklonfläkten minskar dina elkostnader för
uppvärmning under vintern och kylkostnaden
under sommaren med upp till 50%.
Bättre produktion
Kor som mår bra producerar mer och ger ökad
vinst. Under sommaren är det viktigt att se till
att korna inte påverkas för mycket av värmen
samt att de heller inte vistas i fuktig stallmiljö.
Användarvänlig och
enkel monteringsion
Vi använder speciallager för att garantera en
smidig drift samtidigt som ljudnivån blir låg.

Intresse- och kontaktformulär

Berätta om dina behov, önskemål eller frågor, så återkommer vi till dig snart för att diskutera hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Namn
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.