Kommande event

Kurs i Funktionell klövverkning i Grimslöv

11/03/2024
Image

David Rowe, Cattle loco Hoof Care, England håller 2-dagskurs i att behandla och klövverka halta kor enligt 5-stegs-metoden. 

Upplägg

Målet med kursen är att ge dig en både teoretisk och praktisk kunskap i funktionell klövverkning, kunskap som du kan ta med hem till din gård för att direkt förbättra kornas välbefinnande och företagets ekonomi. 
Vi erbjuder, med hjälp av David Rowe, en 2-dagarskurs i att tidigt hitta, behandla och klövverka halta kor enligt 5-stegs-metoden. Du kommer själva få chansen att prova på verkning enligt denna metod under kursen.

Bakgrund

Karl Burgi är en av världens främsta experter inom klövvård. Han har besökt Sverige ett flertal gånger där vi har haft chansen att ta del av hans unika blandning av teoretiskt och praktiskt kunnande. I Karls team ingår bland annat David Rowe på Cattle loco Hoof Care i England. David håller i klövvårdsutbildningar för gårdspersonal och klövvårdare och har arbetat enligt Karls 5-stegs-metod för funktionell klövverkning i 20 års tid.

Var och när?

Kursen kommer att hållas på Falåkra Gård hos Andreas och Alma Lydigh. Vi startar 09:00 den 11 mars med fika och teori vid Grimslövs wärdshus. Efter lunch förflyttar vi oss till gården där David visar oss hur funktionell klövverkning går till i praktiken. Dag 2 börjar också med fika vid 09:00, fast nu på gården och sen är det klövverkning hela dagen med paus för lunch. Avslut båda dagarna runt 16:00.

Kostnad 

3 850 kr (inklusive fika och lunch)

Anmälan & övrig information

För mer information och anmälan kontakta Albin på 070-313 24 65 eller maila albin@jobrink.se
(Ange ev. allergier). Sista anmälningsdag 5/3. Begränsat antal platser så först till kvarnen gäller. Anmälan är bindande. Eventuell övernattning kan bokas (på egen hand) ca 2 km från gården: www.grimslovswardshus.com

Klä er i rena, varma och oömma kläder och ta med er tvättade, desinficerade stövlar.
Adress till Grimslövs Wärdshus: Skatelövsvägen 60, 342 54 Grimslöv

VARMT VÄLKOMMEN!