top of page
Varde ljus häst

– Varde ljus, sa Britespans ingenjörer

Och visst blev det ljust! Även nyproducerade traditionella stall och ridhus tenderar att bli mörka, något som ingenjörerna på Britespan tagit fasta på när de utvecklat stall och ridhus. Britespan™ stall & ridhus unika duk, som inte på något sätt kan jämföras med en PVC duk, släpper in dagsljus och taket fungerar som en skugga genom att reflektera bort värme, även under de varmaste dagarna på sommaren. Det naturliga ljuset och den milda akustiken inuti byggnaden eliminerar skuggor och ljud som kan skrämma hästar och skapar en naturlig miljö för dina djur.

Sättet varpå duken är uppbyggd gör den otroligt stark, nattsömnen blir således god även när stormar ryter och snön yr. Genialiskt, eller hur?

– Vi går in och får lite frisk luft, sa ryttaren

Vi går in häst

Stallmiljön spelar en mycket viktig roll för både djur, människa och miljö. En god ventilation leder till en torrare miljö och mindre ammoniak i luften. Djur som vistas i alltför fuktig miljö̈ kan inte avge den fukt de behöver för sin temperaturreglering och hämmas därmed.

Naturlig ventilation används idag i många nybyggda stall och ridhus. Det innebär att den varma stallluften dras ut genom taknocken och att frisk luft strömmar in genom öppningar i väggarna, vilket ger djuren ett bra luftombyte. Det är också ett driftssäkert system med låga driftskostnader. Så långt är det ingen skillnad på nyproducerade traditionella stall och ridhus och Britespan™ stall & ridhus. 

 

Men... de traditionella taken är byggda med en takfot, reglar och takplåt. Det gör att när den varma luften stiger för att dras ut genom taknocken stiger luften och vänder vid nästa regel och nästa och nästa... Resultatet blir att luften saktar in och luftombytet optimeras inte. 

 

Konstruktion i ett Britespan™ stall & ridhus har inga reglar eller takplåtar som stoppar luften och således kan luften arbeta mycket fortare för att sedan dras ut i nockens ventilationstrummor. Skillnaden känner du när du direkt när du kommer in i byggnaden. 

– Tryggt, sa kunden när hen
erbjöds 20 års garanti

Tryggt häst

Det kanadensiska företaget Britespan tillverkar och säljer ungefär 300 byggnader per år och intresset ökar stadigt. När det gäller kvalitén är det framförallt tre saker som får Britespan stall & ridhus att sticka ut.

 

För det första: Konstruktion varmgalvaniseras efter tillverkning för att förhindra rost. På så sätt skadas inte galvaniseringen. I de flesta stallbyggnader använder man galvaniserat material som man bearbetar, svetsar och slipar efteråt. Har man en gång bränt galvanseringen kommer man inte åt problemet efteråt och rosten kommer som ett brev på posten.

 

För det andra har Britespan, tack vare egen tillverkning, total kontroll från start till mål på allt som du som kund tycker är viktigt.

 

Och för det tredje: Britespan stall & ridhus är gjort för att klara alla påfrestningar. Alla byggnader dimensioneras efter den specifika snö och vindlast som råder i ditt geografiska område. Vi lämnar dig med glädje 20 års garanti på Britespan stall & ridhus.

bottom of page