Kommande event

Naturligt dagsljus, naturlig ventilation, naturlig miljö, dygnet runt, året om

Britespan™

Image

Vilket ljusinsläpp

Och visst blev det ljust! Även nyproducerade traditionella stallar tenderar att bli mörka, något som ingenjörerna på Britespan tagit fasta på när de utvecklat stallet. Ljusinsläppet följer dagsljuset, som är så viktigt för djurens hälsa och tillväxt. I dagens produktion ska korna bli dräktiga året om och ljuset spelar stor roll för en god fertilitet. Samtidigt fungerar taket som en skugga under sommaren och dämpar djurens värmestress.

Vi går in och får lite frisk luft

BritespanTM stallets unika duk, som inte på något sätt kan jämföras med en PVC duk, släpper in dagsljus och reflekterar bort värme. Sättet varpå duken är uppbyggd gör den otroligt stark, nattsömnen blir således god även när stormar ryter och snön yr. Genialiskt, eller hur?

Stallmiljön spelar en mycket viktig roll för både djur, människa och miljö. En god ventilation leder till en torrare miljö och mindre ammoniak i luften. Djur som vistas i alltför fuktig miljö̈ kan inte avge den fukt de behöver för sin temperaturreglering och hämmas därmed i både tillväxt och produktion.

Naturlig ventilation används idag i många nybyggda stallar och det innebär att den varma stallluften dras ut genom taknocken och att frisk luft strömmar in genom öppningar i väggarna, vilket ger djuren ett bra luftombyte. Det är också ett driftssäkert system med låga driftskostnader. Så långt är det ingen skillnad på nyproducerade traditionella stallar och Britespan™ stallet.

Men… de traditionella taken är byggda med en takfot, reglar och takplåt. Det gör att när den varma luften stiger för att dras ut genom taknocken stiger luften och vänder vid nästa regel och nästa och nästa… Resultatet blir att luften saktar in och luftombytet optimeras inte. Britespan™ stallets konstruktion har inga reglar eller takplåtar som stoppar luften och således kan luften arbeta mycket fortare för att sedan dras ut i nockens ventilationstrummor. Skillnaden känner du direkt när du går in i stallet. Vi vågar till och med lova att en stadsbo kliver in utan att rynka på näsan.

Image

20 års garanti

Det kanadensiska företaget Britespan tillverkar och säljer ungefär 300 byggnader per år. När det gäller kvalitén sticker BritespanTM stallet ut genom;

BritespanTM stallets konstruktion varmgalvaniseras efter tillverkning för att förhindra rost. På så sätt skadas inte galvaniseringen. I de flesta stallbyggnader använder man galvaniserat material som man bearbetar, svetsar och slipar efteråt.

Britespan har tack vare egen tillverkning, total kontroll från start till mål på allt som du som kund tycker är viktigt.

Britespan™ stallet är gjort för att klara alla påfrestningar. Alla byggnader dimensioneras efter den specifika snö och vindlast som råder i ditt geografiska område. Vi lämnar dig med glädje 20 års garanti på Britespan™ stallet.

Intresse- och kontaktformulär

Berätta om dina behov, önskemål eller frågor, så återkommer vi till dig snart för att diskutera hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Namn
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.