Kommande event

COMFORT HOOF CARE verkstolar

Image

Fyra klövar på backen

Hur kan ett knivsliparset, kniv och klövlim har så stor betydelse för ditt resultat och dina djurs framtid?

Dagens verkning börjar med att klövens vinklar tittas över

De vinklar som behöver rättas till, justeras med en klövfräs. Sedan ska klöven skålas ur på rätt ställe och med rätt djup. Det är nu det börjar gå fel…

Den billiga kniven har snabbt blivit slö och eftersom det inte finns något knivsliparset, bestämmer man sig för att köra vidare med klövfräsen. Som så ofta, tar fräsen flera millimeter för mycket och nu måste kon istället klossas. En för liten kloss och ett dåligt lim används. Det medför en felaktig avlastning på klöven och klossen faller av inom några dagar.

Hela proceduren behöver göras om för att ge kon sin behövliga avlastning. Men det finns massor att göra på gården och tiden rinner snabbt iväg.

Kon blir sämre, tappar mjölk och får på grund av sin hälta flyttas till djupströbädd. Där står hon tills en annan ko behöver platsen bättre eller lantbrukaren förlorat hoppet om henne. Alldeles för tidigt går en bra mjölkko till slakt. – Tyvärr ligger det mycket sanning i berättelsen.

Comfort Hoof Cares pålitliga klövprodukter

Du börjar med klövfräsen. Med båda händerna fria, arbetar du lätt med FRÄSSKIVAN, väl utformad för sin uppgift – att finstämt fräsa där det behövs. Samtidigt vet du att även den skickligaste klövverkaren har svårt att nå den precision som krävs med en klövfräs. Därför plockar du fram din favoritkniv – REIKKI THERAPEUTIC KLÖVKNIV och slutför verkningen med en korrekt urskålning, som avlastar klöven hela vägen till kons nästa verkning. När kniven efter mycket användning blir slö, slipar du den med hjälp av ditt KNIVSLIPARSET och kniven blir som ny igen och igen och igen…

Om du behöver bandagera klöven använder du det självhäftande bandaget MOO WRAP BANDAGE, gjort av ett unikt tyg som ger ett jämnt slitage och behandlar kon snabbt.

Vid behov av klossning tar du fram den slitstarka, teraputiska UNI-TRÄKLOSSEN. Träklossen passar både ytter- och innerklövar. Klossen fäster du med BOND 365 – ett tvåkomponentslim som härdar snabbt och gör att klossen sitter kvar, trots påfrestningar, tills du själv väljer att den ska tas av. För att värma limmet till exakt temperatur har du investerat i en ACCU BOND VÄRMEPÅSE. Du mixar limmets två komponenter i en UNI-BLOC TÅKOPP som har rätt storlek för den träkloss du använder. Du ruggar upp ytan på klöven något så limmet har största möjliga yta att fästa i. Smidigt och enkelt applicerar du UNI-TRÄKLOSSEN på klöven.

Så, nu står kon med alla fyra klövarna på backen och kan traska vidare mot mjölkmaskinen.

Intresse- och kontaktformulär

Berätta om dina behov, önskemål eller frågor, så återkommer vi till dig snart för att diskutera hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Namn
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.