Kommande event

Feed system: 20 år med KEENAN

oktober 28, 2021
Image

I Lönsboda i nordöstra Skåne ligger Feed System, sedan 1999 inriktade på KEENAN foderblandare och elevatorer.

Det betyder bland annat ett 20-årigt samarbete med oss på J-O Brink. Vi firar med en intervju med Inge Bengtsson, Feed Systems ägare.

Vilka arbetar på Feed System idag?

Inge, Macke, Emil, Benke och Maria.

Hur ser era dagar ut?

Vi arbetar främst med planerade och oplanerade utryckningar, produktutveckling och reservdelsförsäljning.

Vad är det som gör era elevatorer så bra? Hur såg utvecklingsprocessen ut?

De är robusta, väl tilltagna och kundanpassade. Som många andra började vi med att göra mindre bra lösningar, vilket ledde till utveckling. Idag är våra elevatorer nästan odödliga.

Varför är det så viktigt att köpa originaldelar till sin KEENAN foderblandare?

Att välja rätt del är ofta en förutsättning, annars får man följdfel orsakade av det första felet. Därför är vår kostnadsfria support något som många utnyttjar. Man ska också veta att originaldelar testas väl innan de hamnar på marknaden.

Varför är det så viktigt att sköta underhållet?

Skötsel och underhåll är lika viktigt på en KEENAN som på alla andra maskiner som finns på gården. Sköts underhållet korrekt så har man större chans att uppmärksamma eventuella fel i ett tidigt stadium, till exempel vid smörjning.

Hur påverkas mixkvaliteten av dålig skötsel?

En KEENAN foderblandare med slöa knivar eller avsaknad av knivar gör att mixen blir sämre, tar längre tid att mixa samt att det sliter mycket mer på foderblandaren. Bra knivar kan i vissa fall förlänga livet med upp till 30 procent. Den sämre mixen betyder oerhört mycket för djuren som ska äta och utnyttja detta till max. Använder man originalknivar har dessa en egenskap att inte gå sönder, använder man däremot piratknivarna riskerar de att gå sönder i småbitar och orsaka att det blir vasst i kons mage.

Vad är det bästa med att jobba på Feed System?

Det bästa med jobbet är att få hjälpa alla våra trevliga kunder, man träffar mycket människor och man får jobba hur länge man vill.

Vilka är de vanligaste felen? Varför uppkommer de och hur kan man undvika dem?

Det finns inga vanliga fel, det man däremot kan säga är att fel som uppstår kommer till 99 procent av överbelastning under en lång tidsperiod, vilket också ökar slitaget. Vi har belägg för detta och det syns tydligt i vårt reservdelslager.

I hur stort område jobbar ni och hur fungerar det för KEENANs kunder utanför detta område?

Vi arbetar i Götaland, men har samarbetspartners över stora delar av landet.

Utför ni service på KEENAN eller är det bara reparationer?

Vi utför givetvis service också, inte bara reparationer. För oss är service ett ypperligt sätt att hålla kontakt med kunden och på så vis förebygga framtida problem. Vi erbjuder även viss rådgivning om hur man jobbar, lastar och utfodrar på bästa sätt.

Vill du veta mer om hur vi kan förlänga livslängden på din KEENAN foderblandare? Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 0479-209 29 eller macke@feedsystem.se

Feed System i Lönsboda AB startade 1987. Sedan 1999 samarbetar företaget med KEENAN genom J-O Brink. I dag är verksamheten inriktad på montering, anpassning och service av KEENAN fullfoderblandare samt egen tillverkning och försäljning av elevatorer, anpassade efter kundens behov och önskemål.

Klicka här för att komma till Feed Systems hemsida

Intresse- och kontaktformulär

Namn
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.