Kommande event

Vi säljer miljöer inte byggnader

oktober 22, 2021
Image

Ljusa, luftiga och rostfria. Det är några av fördelarna med Britespans byggnader.

Bland de första i Sverige att satsa på kanadensiska Britespan på sin gård är vår egen vd, Jan-Ove Brink.

Det började med förråd och mindre byggnader men med tiden ville fler och fler kunder ha allt större byggnader. Britespans vd Ben Hogevorst berättar:

– Jag har arbetat med byggnader i 24 år. De första 15 åren som återförsäljare, från 2010 med egen tillverkning där vi gör alla de förbättringar vi sett behov av. Britespan har vuxit för varje år de senaste nio åren. Har kunderna väl köpt en byggnad vill de köpa fler. Och sen sprider det sig till grannarna.

Britespan tillverkar och säljer ungefär 350 byggnader per år, drygt hälften till lantbruk. Och intresset ökar stadigt.

– Det är framförallt tre saker som får Britespan att sticka ut. För det första värmebehandlas konstruktionen efter tillverkning för att förhindra rost. För det andra har vi, tack vare egen tillverkning, total kontroll från start till mål på allt som våra kunder tycker är viktigt. Och för det tredje: Våra byggnader är gjorda för att klara alla väder och påfrestningar. Vi erbjuder 20 års garanti, den bästa på marknaden, säger Ben Hogevorst. Britespans kunder vittnar om att det naturliga ljusinsläppet och ventilationen i byggnaderna ger flera positiva effekter, bland annat djur som mår bättre och producerar mer mjölk.

Ljusa, luftiga och rostfria. Det är några av fördelarna med Britespans byggnader. Bland de första i Sverige att satsa på kanadensiska Britespan på sin gård är vår egen vd, Jan-Ove Brink.

Och till och med mitt i natten är det tillräckligt ljust för att man ska kunna ta sig runt i byggnaden.

– Kort sagt, vi säljer bra inomhusmiljöer och inte bara byggnader, säger Ben Hogevorst. Men hur kommer det sig att Britespan inte slagit igenom i Sverige? Enligt Ben Hogevorst beror det på att företaget har haft fullt fokus på den enorma tillväxten i Nordamerika. Men han ser gärna en spridning på den svenska marknaden.

Satsning med baktankar

En som har upptäckt Britespan och bestämt sig för att investera i en byggnad på den egna gården är Jan-Ove Brink.

– Jag fastnade först för ljuset i byggnaden, undersökte Britespan närmare och upptäckte hela inomhusmiljön – det blir varken tokhett eller iskallt och man slipper hårt, studsigtljud. En bra miljö för djuren helt enkelt, säger Jan-Ove.

Hans byggnad är främst avsedd för mjölkkor men Britespan är en flexibel lösning med flera möjliga användningsområden. Och det var inte bara byggnadens förtjänster som Jan-Ove fastnade för.

– Förutom att det var en bra investering till gården, så hade jag funderat på att bli importör. Jag tror det finns en marknad för den här typen av byggnader i Sverige. Nu har jag hittat rätt leverantör. Britespan erbjuder högre kvalitet än konkurrenterna och deras företagskultur stämmer bra överens med vår, avslutar Jan-Ove.

Intresse- och kontaktformulär

Namn
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.