top of page

KEENAN FODERBLANDARE
MIXA med kvalitet

Vi tror att det du främst behöver veta är om foderblandaren passar dina förutsättningar. Det gör den.

Keenans foderblandare finns som både vagn, semistationär och stationär och kan lätt anpassas till alla gårdar. Den passar gårdar med smala foderbord och körbara foderbord, gårdar med bandfoderfördelarare eller rälsvagn, stora gårdar och mindre gårdar, äldre gårdar och nybyggda gårdar, gårdar med stora besättningar och gårdar med mindre besättningar, gårdar med större traktorer och gårdar med mindre traktorer. Berätta om dina förutsättningar så anpassar vi enkelt maskinen efter dina behov utan att du behöver göra dyra ombyggnationer. 

I vårt sortiment erbjuder vi flera unika lösningar, bland annat foderrådgivning med regelbundna gårdsbesök. 
_T1A1995-2.jpg
KEENAN foderblandare – Kvalitet ger kvalitet

Det behövs bara en snabb titt inuti 

KEENANS foderblandare för att förstå att det är den geniala konstruktionen som gör att din granne kan mixa fullfoder som håller samma höga kvalitet, dag efter dag, år efter år.

_T1A0179.jpg
MAXA med J-O Brink rådgivning

Att utveckla och förbättra är ett arbete som pågår hela tiden. Genom en så, för djuren naturlig en utfodring och miljö, ökar produktion och kostnaderna minskar. Vi är med dig hela vägen mot en bättre djurhälsa, minskade veterinärkostnader, högre produktion, mindre kraftfoder och bättre kvalitet på dina produkter. Ja, och du får råd till annat som du vill göra i livet.

LÄS!

LYSSNA!

TITTA!

KEENANS foderblandare har ett unikt tvåkammarsystem

Balhanteringsarmarna tar effektivt isär hela rund- eller fyrkantsbalar på ett par minuter

Med den nya prisbelönta 4:e generationen KEENAN InTouch vågsystem för precisionsutfodring har du full översikt och kontroll över all gårdsdata med en enkel knapptryckning. Den nya vågboxen kommer med 4G uppkoppling, HD skärm, dubbla Wi-Fi-moduler och ett trådlöst ransoneringssystem för utmatning. Den uppdaterar och lagrar upp till 199 individuella recept och ingredienser så att det passar dina olika djurgrupper. Vi erbjuder oberoende foderrådgivning som är om är experter på fullfoder. Din foderrådgivare är direktuppkopplade till ditt vågsystem. KEENAN InTouch vågsystem passar andra fabrikat av blandare.

Fördelar med KEENAN foderblandare 

Hög precision

MER OM
KEENAN foderblandare

Friskare kor med fullfoder. Blanda fullfoder med KEENAN foderblandare för en perfekt fodermix till dina djur. Genom att mixa fullfoder med Keenan foderblandare minskar du foderkostnader, sänker veterinärkostnader samtidigt som du ökar din produktion. KEENAN foderblandare finns i olika varianter. Allt från stationär blandare och semistatinär blandare till mixervagn som ibland även kallas bogserad blandare.

 

KEENAN har patent på vårt liggande haspelsystem. Något som skiljer sig från övriga marknaden som har mixervagnar med en till tre skruvar. Det ger ett resultat som blir fint och inte söndertrasat med en jämn och luftig mixkvalitet varje gång. Livslängden för en KEENAN foderblandare sträcker sig över årtionden. Maskinen är robust och kräver lite underhåll. Drivsystemet består av kedjor och utvändigt monterade lager. Den starka drivningen gör att det krävs mindre kraft att driva maskinen även vid full last. 

 

Att arbeta med KEENAN foderblandare har många fördelar, såväl för dig som gårdsägare som för dina djur. Det är en utmärkt lösning som passar alla gårdar. Det går nämligen att anpassa KEENAN foderblandare för varje unik gård.

Den unika matarskruven gör att foderblandaren doserar ut ett jämt och luftigt foder till djuren. Det minimerar också risken för att djuren äter rent på delar av foderbordet, vilket ger, mindre spill men framför allt mindre stress hos djuren. Nu blir istället fodret homogent vilket är så viktigt för idisslare. Det bidrar då till en ökad nöt- och mjölkproduktion.

Bättre blandning

En stationär, semistationär foderblandare och mixervagn arbetar både snabbt och homogent. Så homogent att du kan blanda alla ingredienser, även av små kvantiteter som exempelvis urea. Vätskor blandas utan att de rinner ut och grova rotfrukter, lutat spanmål, halm och majs klarar den galant.

Mindre spill

bottom of page