top of page

J-O BRINK FODERRÅDGIVNING

Våra foderrådgivare

Mjölkkor omvandlar gräs till mjölk med hjälp av våmmens mikroorganismer

som kan bryta ner svårsmälta fibrer i fodret. Kons matsmältning är anpassad för grovfoder. Att fullfoder är lösningen, på många av de foderrelaterade problem som lantbrukaren stöter på, förstod vi tidigt. Vi var de första i Sverige att introducera fullfoder tillsammans med KEENAN foderblandare. Det är med stolthet vi kan säga att vår foderrådgivning har Sveriges längsta erfarenhet av hur du lyckas med din fullfodermix.

Oberoende foderrådgivare

Det är viktigt för oss att du kan känna dig trygg med att det som rekommenderas till din djur alltid är både det bästa och det mest prisvärda. Därför är alla våra foderrådgivare oberoende foderrådgivare. Vi är ett fristående företag som är oberoende från kommersiell försäljning av av foder. 

Om du väljer att ansluta KEENAN InTouch vågsystem är din foderrådgivare direktuppkopplade till ditt vågsystem och avvikelser kan upptäckas direkt. KEENAN InTouch vågsystem går att hyra utan avtal med vår foderrådgivning och passar andra fabrikat av blandare än KEENAN foderblandare.

Tänka större och längre

Foder är en hörnsten, men man ser också att kor på olika gårdar ger olika mycket mjölk, fast de har exakt samma foder. Det betyder att även andra saker spelar in.

Det är många faktorer som påverkar kornas mående och mjölkproduktion. Tanken att titta på hela processen är det som fått J-O Brinks foderrådgivning att fungera framgångsrikt. Kotyp, kohälsa, avelsstrategi, miljö, rutiner, utfodringstider med mera – allt påverkar. Det är därför gårdsbesöken är en central del i vår foderrådgivning.

 

Ett exempel, som våra foderrådgivare ofta stöter på, är att det ofta byggs foderbord med för få ätplatser, alla kor kan inte äta samtidigt. Kor med lägre rang blir stressade och äter för mycket mat på för kort tid, vilket ökar syraproduktionen som i sin tur kan gör kon sjuk. Med större, mer öppna utrymmen och fler ätplatser kan korna äta sig mätta i lugn och ro, och sedan lägga sig och idissla.

 

Det är det bästa att ta kontroll över de faktorer du kan påverka själv. Våra foderrådgivare kan inte bestämma mjölkpriset, men de kan kontrollera grovfodret och se till att korna mår bra – De kan tänka större och längre.

Varmt välkommen att kontakta våra oberoende foderrådgivare i ditt område för ett förutsättningslöst gårdsbesök. 

 

I vårt sortiment erbjuder vi flera unika lösningar, bland annat mixervagn för foder och precisionsutfodring via KEENAN InTouch vågsystem. Vågsystemet passar andra fabrikat av blandare än KEENAN foderblandare och går att hyra utan att knyta avtal med J-O Brink foderrådgivning.

Se våra olika avtal för
J-O Brink Foderrådgivning

bottom of page