top of page

J-O BRINK FODERRÅDGIVNING

MAXA med foderrådgivning

Idisslare vet vad de behöver

En bra fullfodermix har grovfoder som bas och är anpassad efter djurens behov genom innehåll och struktur. Många gånger handlar det om fingertoppskänsla och att med ögat se hur besättningen mår. Därför lägger våra rådgivare stor vikt vid att inte bara räkna foderstater, utan att också regelbundet titta på djuren, gödsel, fodrets kvalitet, djurens komfort och annat som kan påverka helheten. Vi är nämligen övertygade om att detta hänger ihop, precis som allt annat i naturen.

 

Genom J-O Brink foderrådgivning maxar du din produktion så att du får råd till annat som du tycker om att göra i livet.

 

Varmt välkommen att kontakta våra oberoende foderrådgivare i ditt område eller fyll i intresseanmälan för ett förutsättningslöst gårdsbesök. 

 

I vårt sortiment erbjuder vi flera unika lösningar, bland annat rådgivningsavtal med regelbundna gårdsbesök, precisionsutfodring och mixervagn för foder.

J-O Brink foderrådgivning
Goda råd ger råd

Att utveckla och förbättra är ett arbete som pågår hela tiden. Genom en så, för djuren naturlig en utfodring och miljö, ökar produktion och kostnaderna minskar. Vi är med dig hela vägen mot en bättre djurhälsa, minskade veterinärkostnader, högre produktion, mindre kraftfoder och bättre kvalitet på dina produkter. Ja, och du får råd till annat som du vill göra i livet.

_T1A1995-2.jpg
KEENAN foderblandare
 MIXA med kvalitet

Det behövs bara en snabb titt inuti 

KEENANS foderblandare för att förstå att det är den geniala konstruktionen som gör att din granne kan mixa fullfoder som håller samma höga kvalitet, dag efter dag, år efter år.

LÄS!

LYSSNA!

Veterinär Gordie Jones – Flaskhalsar i produktionen & tre saker en ko bör göra (SV)

Vetrinär Martin Kavanagh – Utslagskor, syn & olikheter i produktion länder emellan (SV)

Caroline på gården Gudmundstorp – Årets djurskötare 2019

TITTA!

J-O Brink utvecklar och maxar produktionen med djuren i centrum

Martin Kavanagh är utbildad Cow Signals® trainer. Han har innan dess arbetat med jordbruk och som veterinär under 35 år

MER OM
J-O Brink Foderrådgivning

Maximera din produktion genom J-O Brink foderrådgivning. Vi har Sveriges längsta erfarenhet av hur du lyckas med din fullfodermix. Förutom en planerad och anpassad foderstat för utnyttjande fodrets och av besättningens fulla potential, får du en kontinuerlig återkoppling genom gårdsbesök från din rådgivare. Foderrådgivaren ger dig dig en överblick över hur din produktion går, besättningens hälsa, foderutnyttjande och ekonomiska nyckeltal. 

En sjuk ko kräver lika mycket arbete som 40 friska kor. Djur är alltid mottagliga för sjukdom. Genom att upprätthålla rätt balans för det produktionssystem som används på gården minskar risken för sjukdom.

 

Med foderstater förbygger din fodergivare foderrelaterade problem och arbetar samtidigt kontinuerligt med att upptäcka tendenser och roten till problem i ett tidigt skede, innan problemen har utvecklats till allvarliga och kostsamma problem. 

Om du väljer att ansluta KEENAN InTouch vågsystem är din foderrådgivare direktuppkopplade till ditt vågsystem och avvikelser kan upptäckas direkt. Med KEENAN InTouch vågsystem för precisionsutfodring har du full översikt och kontroll över all gårdsdata med en enkel knapptryckning.

 

Vågboxen kommer med 4G uppkoppling, HD skärm, dubbla Wi-Fi-moduler och ett trådlöst ransoneringssystem för utmatning. Den uppdaterar och lagrar upp till 199 individuella recept och ingredienser så att det passar dina olika djurgrupper. KEENAN InTouch vågsystem passar andra fabrikat av blandare än KEENAN foderblandare.

Fördelar med J-O Brink Foderrådgivning

Att utfodra djur handlar inte enbart om att räkna foderstater utan att följa upp och att med ögat se hur besättningen mår. Därför lägger våra rådgivare stor vikt vid att inte bara räkna foderstater, utan att genom regelbundna gårdsbesök titta på djuren, gödsel, fodrets kvalitet, djurens komfort och annat som kan påverka helheten. Resultatet blir att ni upptäcker tendenser och roten till problem i ett tidigt skede, innan problemen har utvecklats till allvarliga och kostsamma problem.

Mindre problem

Kor som mår bra producerar mer och ger ökad vinst. Hela vårt utfodringssystem och foderådgivning bygger på detta.Utgångspunkten är att en gård är ett noggrant balanserat system – ett system som omfattar djur, foder, vatten, djurmiljön och lantbrukaren. Oavsett produktionssystem måste alla delar vara i balans för att en gård ska maximera produktion och vinst. 

Bättre resultat

Vi har Sveriges längsta erfarenhet av hur du lyckas med din fullfodermix. J-O Brink Sweden är ett fristående företag och foderrådgivningen är oberoende från kommersiell försäljning av av foder. Det gör att du kan känna dig trygg med att det som rekommenderas till din djur alltid är både det bästa och det mest prisvärda. Våra foderrådgivare har lång och djup kunskap om foder till idisslande djur. Vi har arbetat med fullfoder sedan starten 1998 och var bland de första i Sverige att introducera fullfoder tillsammans med KEENAN foderblandare. 

Hög tillförlitlighet

bottom of page